Saturday, May 5, 2012

Love After Marriage Will Be More Awesome

Assalamualaikum & Hye...Apa khabar semua? Semoga semua dlm keadaan sihat sejahtera.
Entri kali ni berkaitan dgn KAWEN ! Yeayy..hihi , bukan saya yg kawen okay :p
Love Story of Nur Dianah Kamarul Bahrin...


Ni Kak Dena yg gojes :*

Pada Tarikh 28 April 2012, Nur Dianah Kamarul Bahrin & Mohd Soffian Ariff telah sah bergelar suami isteri..Alhamdulilah,Tahniah Kakak comel :*




Pada usia 20 tahun,Kak Dena dah bergelar seorang isteri..Sesetengah orang mesti fikir boleh ke di usia muda remaja ni melayari alam perkahwinan ( ececeh ayatku haha).Walaupun tak pernah kenal Kak Dena,tgk perwatakan dia pun mmg seorang yg matang.



Suami Kak Dena ni sebenarnya pilihan keluarga.Kak Dena sendiri pun tak pernah kenal suaminya.Bak kata Kak Dena 'sengih pun tak'. Kak Dena yakin untuk terima dia selepas solat istikharah...At that moment,, my heart beats sooo fast .my hands and my lips are shaking. Dengan sekali lafaz "aku terima nikahnya" . I became a wife to Mohd Soffian Ariff. It was a very sad and touching moment. Especially hearing your abah said, " Aku nikahkan dan aku kahwinkan dikau dengan anakku." ya Allah, Hati aku benar benar sudah dimiliki seorang lelaki bergelar suami." - Kak Dena.

Orang tak pernah bercinta mcm ni lah-Kak Dena


Insya-ALLAH akan jadikan Kak Dena sbg inspirasi/ikon.Tgklah semua gambar-gambar Kak Dena,bergaya + cantik + comel walaupun bertudung/berfesyen tapi masih menutup aurat.Untung suami Kak Dena ni hihi :p  Hijab is covering aurah. Covering aurah is to protect your dignity & heart.Having good heart inshaAllah will make you a good person-Kak Dena



Jangan dengki dgn siapa yang dah bertemu cinta mereka. Cuma percaya, cinta masing masing itu ada. Allah sudah sediakan. Itu sahaja. - Puan Dianah


Comel :p


Your responsibility is not to love. Your love towards the person is the one that should strengthen heart and support your responsibilities. - Kak Dena



Me : " Kenapa awak masuk minang saya? "
Him: " Sebab saya jatuh cinta dengan awak & saya tahu awak boleh jadikan saya lelaki yang lebih baik." - Kak Dena & Suami 


Sifat ke'ibuan' mula terserlah :D




Cepat-cepat dapat baby ye Kak Dena sayang,tak sabar nak tengok hihi...mesti comel mcm ibu dan ayahnya :p



Semoga berkekalan hingga ke syurga Allah, insya-Allah ameen...Semoga menjadi isteri yg solehah kpd encik suami dan semoga baitul muslim yg dibina ini dipenuhi dengan sakinah mawaddah wa rahmah :)



Someone who really loves you will show you they want you, will prove that they need you, will remind you they love you. Will put you in the list, " To be in heaven,together,forever."


Love this button <3


Today, I would say, I believe in Love after marriage.  I know, not everyone can get it. But you know, if you love someone, protect the 'love' . Protect the sweetness. If I could ever convince people how amazing it is to actually 'bercinta bagai nak rak.'' after married. it would be nice. I swear to Allah, Girls, protect your dignity,your heart and guys, please protect the girl you love. Please save your love story. Choose someone to marry, not someone for you to only walking around and be happy.  - Kak Dena




Syukran...Salam :D

Kak Dena maaf sebab dah curi banyak gambar akak dkt twitter dan blog hihi :p maaf tau ! lain kali insya-Allah tak buat dah heee ~____^

p/s: Kisah cinta ini untuk dijadikan satu pengajaran atau perkongsian semata-mata bukan bertujuan menunjuk-nunjuk.Harap Maklum.




2 comments:

Manan Qayyim said...

semuga mereka bahagia ke akhir hayat...

Siti Norsoleha said...

Ameen :D