Friday, November 16, 2012

Dena Bahrin

Assalamualaikum semua :) seperti yg dijanjikan aku nak cerita sikit tentang kak Dena.Aku mula kenal kak Dena tahun ni melalui twitter.satu hari tu aku tgk gambar dia dkt twitter dah nak kahwin terkejut jugak sbb dia baru 20 thn.so lepas beberapa hari dia dah nikah dia update blog cerita tentang perkahwinan dialah dgn pasangannya Soffian Ariff ;)


Selepas membaca dan membaca kisah cinta kak Dena dkt blog dia rupa-rupanya suami kak Dena ni pilihan keluarga kak Dena.Lebih kurang mcm Match Making lah.Mula2 kak Dena mmg tak terima sbb dia baru 20 thn,masih remaja dan mestilah nak bersama family,kwn2 lg diusia tu.Zaman sekarang tak ramai ikut pilihan keluarga.Aku tak kata TAKDE,masih ADA cuma mungkin segelintir.Macam kak Dena lah dia mmg tak percaya zaman sekarang masih ada pilihan keluarga bagai.Kak Dena sgt rapat dgn family and kwn2 thats why kak Dena berat sgt nak nikah diusia muda.Tapi...Allah Maha Mengetahui segala-galanya.


Dan sekarang kak Dena happilyy pregnant :) berapa bulan aku tak tau tapi kak Dena ade tulis dkt Twitter dia due pertengahan bln 1 so kira lah sendiri ye hehe EH! tinggal berapa bln jelah kan?Tak sabar nak tgk baby kak Dena mesti omey omey mcm umminya ! heee


Aku sangat suka Love Story kak Dena and Suami.Kdg2 aku berangan nak mcm kak Dena jugak tp Allah telah mengatur segala-galanya yg TERBAIK buat kita kan so kita hanya berdoa agar semuanya indah2 belaka *wahh ayat kau haha :p Aku tgk kak Dena dari segi agama pun okay.First ! Dia seorang yg SANGAT MENJAGA AURATNYA bukti?kau tgklah gambar2 dia dan tutorial covering chest dkt Youtube *sila search SEKARANG kalau tak tau.Kalau korang ade TWITTER bolehlah follow kak Dena @DenaBahrin.Kat sane kak Dena selalu tweet tweet kata2 yg best banyakkan quotes english tp ada jugak hadis2,ayat2 al-Quran dan sebagainya.



Aku jadikan kak Dena sbg IDOLA sbb ketabahan,kesabaran dia menempuh segala ujian daripada Allah.Kepada remaja2 diluar sana apa kata kita mencari idola yg boleh membantu diri kita ke arah kebaikan.Bagi aku tak salah idola artis2 tp jgn sampai melalaikan diri kita sendiri.Aku pun ade idola artis2 seperti Kak Wardina,Kak Diana Amir,Kak Heliza Helmi,Kak Irma dan lain2 lg.Kalau lelaki takde kot BUAT MASA NI hehe ^^
Dan aku mula kenal kak Dena bila aku terjumpa video ni dkt Youtube, layanzzzz 



*Semoga Kak Dena dan Suami berbahagia hingga ke Jannah <3
*Tiada niat lain untuk menghasilkan entri ini hanya ingin menjadikan contoh kpd para remaja di luar sana.

  Stay cool and awesome bebehh ;))
Sincerely me,Soleha 

2 comments:

Nana Hashim said...

lagu blog kite same laa

♫♪ ~ Naurah_Nawwarah ~ ♫♪ said...

kan.... semoga Allah rancang yang terbaik juga utk saudari. salam ukhuwwah dari sy :D